Internet lika långvarigt som kortvågsradio?

En intressant ”reality check” från Wired: Professor Zittrain vid Oxford menar att hoten mot ett öppet nätverk som internet är så stora att det egentligen bara krävs en riktigt rejäl händelse, cyber-terrorism helt enkelt, för att sänka hela idén.

När vi påverkats starkt negativt av en sådan händelse kommer vi att söka oss till slutna och betydligt säkrare system – dumma miljöer som Xbox eller Blackberry.

It’s entirely possible that the past 25 years will seem like an extended version of the infatuation we once had with CB radio, when we thought that it was the great new power to the people.

Jag tror inte att han har rätt. Hotbilden är korrekt men inte slutsatsen. Det är en ständigt pågående kamp mellan de som utnyttjar säkerhetsbrister och de som försöker täppa till dem. Ingen kommer att vinna kampen. Inte säkerhetsexperterna men å andra sidan inte heller hackare/terrorister.

Men, men… Jag vill att han ska ha fel så min bedömning färgas garanterat av det.

%d