Kommunala bloggar från Kungälv

Bloggar har än så länge inte fått något stort genomslag i kommunal kommunikation, i varje fall inte om man undantar biblioteken som har varit tidigt ute och visserligen är kommunala. Men nu drar Kungälvs kommun igång.

Om de är först vet jag inte men det är ju ingen tävling så det kanske inte heller är så viktigt. Det Kungälv börjar med är två politikerbloggar — kommunalrådet och oppositionsrådet.

Ännu mer spännande blir det när/om kommunen drar igång med tjänstemannabloggar. Politiker har vi faktiskt många andra möjligheter att lyssna till och också föra en dialog med. Tydligare, mer tillgängliga och personliga tjänstemän skulle innebär en kvalitativ förändring av kommunal dialog med medborgarna.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: