Allt du bör veta om webb 2.0

Rubriken är också namnet på en konferens som jag medverkar vid i dag.

Sveriges Informationsförening arrangerar och Kicki Strand (bilden) från Ntech har precis påbörjat sin inledning. Själv ska jag prata om ”RSS, bloggar och wikis”.

Eftersom publiken uteslutande är informatörer hoppas jag att få en bra temperaturmätare — hur mycket vet denna yrkesgrupp? Vilka är deras vanligaste frågor i ämnet?

2 kommentarer

  1. Mognaden finns där, sett i perspektivet av att de förstår att detta är viktigt att skaffa sig kunskap om. Sen är det förstås långtifrån alla som är bekanta med alla verktygen (därav, antar jag, det stora intresset för konferensen).

    Jag har ju i ett par år nu pratat om sådana här saker för olika målgrupper. Det var ett tag sedan det var uteslutande informatörer – människor som på praktisk nivå jobbar med kommunikation och innehållsproduktion – och därför var jag nyfiken på hur det utvecklats.

    Den stora skillnaden jämfört med för kanske ett år sedan är att då var responsen skeptisk. ”Alla” såg omedelbart svårigheterna. ”Alla” var snabba med att säga ”det där är kanske bra för andra, men inte hos oss”.

    Nu finns det, åtminstone hos dem som var där och ställde frågor, en mer öppen syn. ”Hur skulle vi kunna göra?” snarare än ”Det kommer aldrig att gå”. Och det är spännande. Alla kommer ju inte att använda dessa verktyg, lika lite som alla använder tv-reklam eller sponsrar fotbollslag. Men att möjligheterna övervägs och granskas måste vara positivt.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: