Mobilt internet bryter igenom

Användningen av mobilt internet ökar så mycket just nu att Google talar om ett ”watershed moment”.

Google passar på att berätta detta för Reuters samtidigt som de presenterar en produkt för just mobila enheter, vilket möjligen påverkar trovärdigheten i uttalandet en smula.

Men de stöder påståendet med vissa fakta. Mobila sökningar har exempelvis ökat med 20 procent (oklart under vilken tidsperiod). Det är också tydligt hur avgörande den tekniska utvecklingen är för användningen av mobilt internet.

Waddell said Google had seen iPhone users perform as many as 50 times more Web searches on these computer-phone devices as users of standard mobile feature phones typically do.

1 kommentar

  1. Viktigt att göra skillnad på mobilt Internet med t.ex. iPhone och mobilt Internet anpassat för mobila enheter. Många talar om mobila Internetplatser men den största ökningen av mobilt Internet kommer via iPhone som med sin webbläsare surfar vanliga webbplatser.

    Allt tal om annonsering och affärmodeller på mobilt anpassade sidor som t.ex. Telia Surfport m.fl. känns meningslöst då det är enheter som iPhone som driver det mobila Internet frammåt!

    Mobilt anpassade sidor (presenterade i en lång lista och kort textinnhåll på grund av de forna mobiltelefonernas tillkortakommanden) är förhoppningsvis en kort era som vi snabbt kommer att kunna glömma och lägga bakom oss.

Kommentarer är stängda.

%d