Wikipedias statistik visar människors intresse

Wikipedias statistik över vilka sökningar som görs är publik. Potentiellt är det en guldgruva av data för den som vill förstå vad som intresserar människor.

SearchEngineLand kopplar statistiken till sökoptimering, och det är en given användning. Men bara tänk på situationen där du funderar på vad du ska kalla en sida på din webbplats, en produkt eller en tjänst. När du ska nå fram till någon så intuitivt som möjligt. Att då veta att dubbelt så många söker efter X i stället för Y är värdefullt (om än inte helt avgörande).

Tyvärr finns det bara en topplista för engelska så på svenska får du göra jämförelser själv.

Statistiken är än så länge begränsad eftersom andra språk än engelska lades upp för mindre än två veckor sedan. Men februari 2008 finns med och det är länge nog för att det ska vara meningsfullt att kika in.

3 kommentarer

  1. Hade varit jävligt grymt med typ nåt i stil med Google Trends för Wikipedia.

Kommentarer är stängda.

%d