Kraftfull varning för PayPayl

En stor internetaktör varnar nu människor för att använda PayPal, den ledande lösningen för onlinebetalningar.

Det är StatCounter (en mycket använd statistiktjänst) som i sin blogg, och via mejl till sina användare, varnar för PayPal. ”Vi har kritiska problem”, skriver de.

In view of the complete lack of assistance from Paypal in this regard, we have decided that we have no option but to inform you, our members, about the facts of the situation. This will allow you to make an informed decision about whether to use (or whether to continue to use) Paypal.

Det som är särskilt oroande är att problem påstås förekomma i alla betalningar, inte bara de som ska till StatCounter.

Please note that these problems arise not only in relation to payments made to StatCounter but in relation to ANY Paypal payments that you make.

Jag har inga siffror på hur använt PayPal är av svenskar men det är nog ganska vanligt. Jag gjorde själv en betalning i går för att anmäla mig till Reboot i Köpenhamn. Och jag hade stora problem att få det att fungera… Snacka om att det är dags att kolla kontot efter dubbeldebiteringar.

2 kommentarer

  1. Obehagligt. Med tanke på skräcken många fortfarande har för att betala via nätet, är varje sådant här problem extra trist. Kvällstidningarna brukar ju gärna pumpa upp den här sortens problem till att få det att verka som att allt med internetbanker och e-handel är farligt och osäkert.

  2. Notera även de stora problem man kan få som betalningsmottagare hos Paypal, när de får för sig (helt arbiträrt) att en transaktion är suspekt – de låser konton, betalningar och vägrar ange detaljer varför de gjort så eller ge förslag på hur man löser situationen till allas fördel. Paypal ska man undvika så gott det går.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: