Kärt intranät har många namn

”Intranätet” är liksom inte nog. Det är en allt för opersonlig beteckning, antar jag. Därför namnger alla organisationer sitt intranät — mer eller mindre fantasifullt. Står ditt intranät sig i konkurrensen?

Någon större teori tror jag inte vi ska bygga kring intranätnamn. Något ska det ju heta. Men det kan ju vara spännande att kika på vad andra valt.

En av mina favoriter är WoW, World of WestLB. Referensen till World of Warcraft är skönt uppstudsig. The Wave och Momentum har också ett budskap i sina namn, medan My Intranet och Insider kanske inte stimulerar några värdefulla associationer direkt.

Vad heter ditt intranät?

3 kommentarer

  1. Skandia, där jag arbetar, har döpt intranätet till ”hello skandia!” Det gjordes efter en omröstning bland alla medarbetare, där alla fick ge förslag. Därefter togs det bästa (!?) namnet fram.

Kommentarer är stängda.

%d