HP utbildar sina anställda i Facebook

HP i Danmark utbildar sina 700 anställda i hur de kan använda Facebook. De både får och uppmanas att använda nätverket på arbetstid.

I ett pressmeddelande berättar företaget om utbildningssatsningen. Det är visserligen aningen ironiskt att något av det minst dialoginriktade som finns (pressmeddelandet) bär budskapet om att HP satsar på just dialog och sociala kontakter. Men strunt samma. Så här motiverar de initiativet:

Facebook er et tydeligt eksempel på, at arbejdslivet bliver mere integreret med privatlivet. Naturligvis har arbejdet førsteprioritet hos os – ligesom privatlivet har førsteprioritet derhjemme. Men Facebook er allerede en integreret del af den måde, som vores medarbejdere kommunikerer på. Derfor giver det heller ikke nogen mening at blokere for brug af Facebook i arbejdstiden. Vi har i stedet valgt at undervise medarbejdere i brug af Facebook, hvis de ønsker at bruge websitet i arbejdstiden.

För utbildningen står något jag inte ens visste fanns, nämligen en ”professionell Facebook-konsult”.

2 kommentarer

  1. Härligt initiativ må man ju säga!
    Undra dock hur de kom fram till just Facebook? Hade kanske vart ännu effektivare med utbildning i ”kommunikation med webbtjänster” eller något i den stilen. Men detta är ju en bra början!

    ..fast det härligaste av allt måste ju vara den här “professionella Facebook-konsulten”. Jag vill med va det! =)

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: