Staten ska finnas där medborgarna finns. På nätet.

Allt mer utbyte och allt fler kontakter sker på nätet. Det är fakta. Borde då inte statliga myndigheter också finnas där, som en del av samtalet? Finns valet att låta bli? Den frågan ställer en statlig informatör och startar en community för att diskutera svaret.

Det är Erik Sällström, informatör på Växjö universitet, som tar ett privat initiativ. Det är ett initiativ åtminstone jag applåderar. Den offentliga sektorn borde gå före. Ingen annan ”bransch” har delaktighet och öppenhet lika inbyggt i ”affärsidén” som våra myndigheter.

Erik frågar sig (och oss alla, antar jag) följande i en video:

Har vi statliga möjligheter en möjlighet att inte förändras när samhället gör det? Ska vi inte finnas där medborgarna finns? Hur kan vi inte utvecklas när resten av samhället gör det? Jag bara undrar.

Vill du vara med i diskussionen ger du dig in på den Digitala staten.

Nu är det inte helt nattsvart. Statliga myndigheter har börjat pröva sig fram. Skatteverkets bloggande till en ny webb har uppmärksammats, NUTEK har känt sig för i den okontrollerade diskussion liksom Riksantikvarieämbetet. Men visst, det är fortfarande undantag. Och det är långt kvar till att bygga in Twitter-diskussion i ett affärskritisk system.

Så Eriks frågor är rimliga. Intressanta. Faktiskt viktiga.

[HTML1]

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: