År 2011 är alla webbplatser sociala

Vi har just varit med om att se webben mogna som en plats för sociala relationer. Nästa epok blir den ”sociala funktionaliteten”. Det spår i varje fall Forrester i rapporten ”The Future of The Social Web”.

Forrester urskiljer fem epoker i den sociala webbens utveckling. I den sista gifter sig den sociala och den kommersiella webben fullt ut — men personligen ser jag mest fram emot 2010-2012: Det sociala sammanhangets era.

The era of social context: In 2010, sites will begin to recognize personal identities and social relationships to deliver customized online experiences. Social networks will become the ”base of operation for everyone’s online experiences.”

Redan innan detta har alla sajter, tror rapportförfattarna, blivit sociala. Vare sig de vill det eller inte. Varumärken kommer att vilja/tvingas (välj alternativ själv) fokusera på inflytelserika konsumenter och arbeta aktivt med sociala rekommendationer.

Social Media: The Five-Year Forecast
The Future of the Social Web: In Five Eras

%d bloggare gillar detta: