Länken gör skillnaden för bra webb

Har sagt det förr, säger det igen. Att skriva bra länkar är avgörande för att du ska kunna skapa bra webb.

Läs tipsen om meningsfulla länkar. Just du har förhoppningsvis passerat den ganska enkla nivå som tipsen är på. Men du har antagligen webbredaktörer runt dig som ännu inte förstått. För precis så här är det:

For over 10 years now, usability experts have been saying links need to be meaningful. Meaningful links help surfers to scan a page, drive clicking behaviour and enhance conversion rates.

And yet, websites and blogs are still littered with “Click here” and “Read more” links. Here’s a little reminder, and a few examples, why meaningful links are so important.

Tips från Lars Karlsson.

3 kommentarer

  1. Hej Fredrik, kul att du läser min blogg och att du använder mina länktips.

    Har du varit inne och röstat på innehåll på Tillgänglighet på webben ännu? Passa på annars.

    Vill du dessutom skriva en artikel för mig om tillgänglighet ur din synvinkel, så skulle jag bli väldigt glad.

  2. Klart jag läser den! Sen är jag inte riktigt säker på vad jag tycker kring tillgänglighet – självklart är det jätteviktigt men samtidigt är det för många organisationer som överbetonar det. Har tyvärr stött på webbansvariga som är så fokuserade på att skapa *tillgängliga* sidor att de glömmer att skapa *bra* sidor (dvs värdefulla sidor som gör jobbet åt läsaren).

    Får fundera på saken 🙂

  3. Jag håller med dig i det, för jag är själv en av dem som jobbar hårt för tillgänglighet och glömmer bort andra saker ibland. Men det går faktiskt att få båda delarna om man gör tillgängligheten till en del av jobbet, som standard alltså.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: