Öppen källkod bryter ny mark för intranät

I dessa tider då Sharepoint blir allt mer(?) dominerande för intranät är det intressant att vissa går mot strömmen. Det finns alternativ.

Förra sommaren skrev jag om Open Atrium, ett open source-alternativ just för intranät. Nu börjar det också dyka upp exempel på intranät som faktiskt byggts med detta Drupal-baserade system. Starka är ett sådant exempel:

Utöver installation & konfiguration av Drupal & Open Atrium, har anpassningar gjorts för att koppla administratörer av systemet mot Microsoft’s Active Directory och hantera fritextsökningar i bifogade PDF-dokument.

För bara några dagar sedan fick jag frågan från en teknikleverantör vilken den vanligaste intranätplattformen är. Jag gissade (för jag håller egentligen inte koll) att Sharepoint som grund och Episerver som redaktörsgränssnitt är så nära formulär 1A man kan komma just nu.

Utan att varken vilja eller kunna avgöra om Open Atrium egentligen tävlar i samma klass konstaterar jag att det är både kul och viktigt med alternativ.

Att jag sedan blir lite bekymrad över att viktig dokumentation samlats i ”böcker” hos Starka är en helt annan sak. När ska vi för gott göra av oss med den gamla metaforen…? Personalhandboken stod i bokhyllan och har väldigt sällan något på intranätet att göra.

%d bloggare gillar detta: