Så kan intranätet revolutionera produktiviteten

Intranätet är faktiskt en revolution. Men det är en underutnyttjad revolution. Många intranät fungerar långt ifrån så effektivt som de skulle kunna göra. Om de var rätt styrda. Det är min kollega Gerry McGoverns budskap i ett white paper du nu kan ladda ner.

Eller så kan du läsa det direkt förstås. Men här är Increasing employee productivity in a networked world som pdf om du hellre sparar, eller kanske lägger ett ex på kollegans/chefens bord?

A revolution in efficiency and productivity is underway and it is being driven by the intranet; the internal workplace. However, most organizations are only operating at 60 percent efficiency. This huge efficiency gap is not primarily because of technology but rather because internal work systems are poorly designed and managed. For those organizations that truly make the intranet work there is major competitive advantage to be gained.

Jag arbetar tillsammans med Gerry och övriga partners i task management projekt: behovsanalys och strategi. Sverige är det land där vi genomfört flest sådana projekt kring just intranät. Tycker jag är lite kul, faktiskt. Här berättar en av våra kunder, Gabriel på Tetra Pak, om deras utveckling.

%d