Snabb start för intranätbloggar i Malmö stad

Sex kommentarer på de första dagarnas bloggande — det låter kanske inte mycket men är ett av de verkligt tidiga resultaten från Malmö stads nylanserade bloggdel på sitt intranät.

Apropå kommentarerna, som gällde museichefens blogg, så är resultatet faktiskt bra. Jag hör betydligt oftare att chefer är besvikna för att ”ingen kommenterar” än att de snabbt får igång en dialog.

Men, men. Jag tänkte inte diskutera just den detaljen utan tipsa om Jesper Bylunds beskrivning av den nya bloggdelen och hans korta redogörelse för hur starten varit. ”Bra”, tycker han själv, och den aktivitet som siffrorna visar gör det lätt att hålla med.

Principiellt vill jag (jo, fortfarande) rekommendera just bloggen som en bra start för ett mer socialt intranät. Bloggen känns kanske gammal och träig men det är den lösning som ligger närmast traditionell publicering, och därför ofta ett enkelt/enklare steg att ta än exempelvis wikis. Samtidigt är det naturligtvis behov och syfte som ytterst måste styra.

1 kommentar

  1. Håller med dig, Fredrik. På vårt intranät började vi just med interbloggar, och på drygt ett år är vi uppe i elva bloggar, varav ett antal läses mycket och kommenteras. I och med dessa så blev det också naturligt för många att verkligen lämna kommentarer på intranätet när vi för ett par veckor sedan kopplade på kommentarfunktion på våra intranätnyheter.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: