Chefen är inte den viktigaste internkommunikatören

Jag gillar när gamla sanningar ifrågasätts. En av de äldsta sanningarna för den som jobbar med internkommunikation är att chefen, kanske framförallt människors närmaste chef, är den viktigaste kanalen. Fel, säger en debattör.

Nu kan ju vem som helst tycka vad som helst — men det är ett väl underbyggt resonemang vi hittar i Getting line managers to communicate. Och skribenten är inte negativ till chefens kommunikativa roll generellt, inte alls. Det finns faktiskt flera tips i artikeln som handlar om hur du stödjer en mellanchef på bästa sätt.

Nej, poängen är att den övertro på mellanchefernas betydelse som finns hos många(?) får sig en rejäl törn. Gör upp, uppmanar artikeln, med två seglivade myter:

  • Myth No 1 – Line Managers are the best channel of communication
  • Myth No 2 – They need to be told exactly what to say
%d bloggare gillar detta: