Tragiska politiker. Eller om det var PR-byråer. Kanske journalister?

En liten debatt har uppstått kring huruvida politiker bör blogga på Politiskt.nu eller i egen regi. Det är Urban Lindstedt, till vardags på Internetworld, som i sin Sblogg kritiserar Politiskt.nu eftersom webbplatsen drivs av en PR-byrå.

Jimmy Wilhelmssons svar är läsvärt, så jag behöver inte fördjupa mig i just den debatten.

Men jag upphör inte att förvånas över den skräckbild som många har av PR-branschen. Jag har tidigare utgjutit mig i ämnet och jag noterade att JMWs blogg var inne på samma linje häromdagen.

Visst, vi talar i båda de inläggen om journalistik och PR. Det som fick igång Lindstedt var politik och PR. Men allt bottnar i samma sak: Den absurda tanken att en PR-konsult får folk att göra vad som helst.

Jag kan omedelbart erkänna att det finns inslag i den tanken som tilltalar mig 😉

Men nu är det förstås inte så. Jag hoppas att Lindstedt på redaktionen gör ett moget och för hans läsare bra val när någon söker uppmärksamhet. På samma sätt som en politiker funderar över vad han eller hon kan stå för när någon vill ha stöd i en fråga offentligt – oavsett om denna någon är en PR-konsult, en facklig avdelning eller en intresseorganisation.

%d bloggare gillar detta: