Webpronews – en smart användning av intressanta artiklar

Nu tror jag inte att du vaknar varje morgon och hoppas hitta alster från mig på fler ställen. Men jag vill ändå berätta att jag numera är en av Webpronews ”contributing writers”.

Det är ett ganska flott sällskap – med bland annat Steve Rubel från CooperKatz och Jeremy D. Zawodny från Yahoo – men framförallt är det en intressant affärsmodell.

De bevakar och återpublicerar texter från ett hundratal av de mest intressanta webbplatserna/bloggarna med relevans för webbproffs. De får naturligtvis därmed en publikation späckad med intressant innehåll för deras målgrupp – och en god möjlighet att sälja annonser. Vi som kompletterar deras få egna skribenter får en chans att synas i ett större sammanhang än annars, och trafik till våra respektive webbplatser.

Denna utveckling är logisk i kölvattnet av mikro- och medborgarjournalistikens framväxt, och jag undrar när vi får se ett liknande initiativ i Sverige? Jag är gärna med och diskuterar saken ifall någon har en bra idé för en svensk tillämpning.

%d