God jul – och en tanke inför nästa år

Precis som det ska vara sänks nu tempot rejält. Men snart är verkligheten över oss igen. Och kanske är det då dags att ställa de riktigt stora frågorna i er organisation? I rapporten The Future Role of Trust in Work menar Dr Carsten Sorensenn vid London School of Economics att dagens ledarskapskultur sänker produktiviteten. Medarbetare ägnar tid åt att reagera på arbetsgivarnas budskap i stället för åt att arbeta med kunderna. Det är en ”command and control”-kultur som får chefer att till exempel missbruka ny teknik.

Värt att tänka vidare kring.

Jag kommer dock att släppa den tanken några dagar och ta ledigt över jul och nyår. Är visserligen alltid anträffbar på mobilen, men jag kommer inte att publicera här. Så därför vill jag önska alla som läser detta en god jul och ett gott nytt år.

%d