”PR-branschen bör agera efter flodvågskatastrofen”

VDn för världens största familjeägda PR-företag Edelman (med svenska byrån Edelman UFO) föreslår att branschen ska använda sin kärnkompetens för att mobilisera den privata sektorn i en långsiktig hjälpinsats för de drabbade områdena.

Det första jobbet, menar Richard Edelman, är att arbeta med hjälporganisationerna för att hålla medvetandet och stödviljan uppe. Men steget efter det är att hitta idéer som återskapar näringslivet i regionen. Kan kontakter skapas mellan stora inköpare av fisk och de fiskare som nu behöver nya fartyg? Kan PR-branschen förmå kunder att lägga konferenser i exempelvis Thailand och sedan använda sin kunskap och sina kontakter för att berätta för världen att det fortfarande är ett land att resa till?

Engagemanget förefaller uppriktigt. Låt oss hoppas att han själv är tillräckligt uthållig, och att andra stora PR-nätverk följer efter.

%d bloggare gillar detta: