USAs kärnvapengeneral bloggar

Människor som bloggar har inte pyjamas – de har uniform. Åtminstone vissa av oss. Från USA når mig nyheten att fyrstjärniga generalen James Cartwright bloggar. Det här är inte vilken kvartersmästar-typ som helst, utan mannen som leder de amerikanska kärnvapenstyrkorna.

Själva bloggen är hemlig för oss utomstående, men Cartwright pekar med hela handen i ett meddelande och kräver att hans underordnade kommunicerar med honom direkt i stället för att låta information gå uppåt i befälshierarkin: When I post a question on my blog, I expect the person with the answer to post back.

Lite intressant att en chef som har kapacitet att förstöra hela världen (ok, inte helt själv men ändå) vågar blogga – samtidigt som informationschefer i svenska företag där musarm är den största risken är rädda för att mista kontrollen över budskapen…

%d bloggare gillar detta: