Aftonbladets reporter. Slutar röka. I blogg.

Aftonbladets Fredrik Virtanen startar en blogg för att sluta röka. Uppenbarligen som ett led i tidningens Fimpa-kampanj.

Jag tycker ju av princip att det är kul att bloggformatet får spridning, men denna är skum. Vet inte om han fått ett dåligt råd av någon kring hur man skriver en blogg. Hela texten är skriven i staccato. Få ord. Hela tiden. I korta meningar. Omöjligt. Att läsa, alltså.

Dessutom kan vi inte kommentera, och även om jag inte är fundamentalist på den punkten (du gör en blogg precis som du vill) vore det nog en poäng här. Aftonbladets journalister har ju alla möjligheter i världen att skriva om sina upplevelser. Poängen med att göra det som blogg borde rimligen vara att öka dialogen med läsarna och få dem engagerade. Men det missar han. Grovt. Tyvärr. För bloggformatet kan fungera. För det han vill. Tror jag.

%d bloggare gillar detta: