Språket det centrala politiska projektet

Vi har länge vetat allt vi behöver veta om språkets makt för att övertyga människor. Inte minst i politiska sammanhang. Ändå var det ord – och endast ord – som lyfte Helle Thorning till posten som ordförande för de danska socialdemokraterna.

Någon klassisk partiledarbakgrund har hon nämligen inte.

Men hon förstod ordets makt bättre än konkurrenten i ledarstriden.

Det hävdar i varje fall Kristian Madsen, hennes kommunikationsrådgivare/talskrivare. Språket, säger han, är det centrala politiska projektet för de danska socialdemokraterna idag:

”Min inspiration er, at politisk lederskab i virkeligheden kan være at sætte nye ord på politiske problemstillinger, og dermed udvider rammerne for hvad, der er muligt. Og det syntes jeg – mere end noget andet – er det politiske projekt, som Helle skal sætte sig i spidsen for”.

%d bloggare gillar detta: