Jag är imponerad av MFF (utanför planen)

MFFs agerande i kölvattnet av bråken på läktaren i Köpenhamn i torsdags imponerar på mig. Den naturliga reaktionen – den politiskt korrekta varianten – vore att fördöma de supportrar som eventuellt kastade en plastmugg med öl på läktaren, eller vad det nu var som startade det hela. Men MFF föll inte för det.

Ordföranden Bengt Madsen lyssnade på fansen och gick snabbt till deras försvar. Hans etikett ”huliganpolisen” på de danska civilpoliser som stod i malmöklacken säger allt. Nu är alla officiella instanser inblandade och till och med FCK har tvingats ut på banan.

Detta är trovärdighet. Detta är respekt. Och om/när MFF-fans verkligen gör bort sig kommer Madsen och MFF att ha en helt annan tyngd i sin reaktion på det.

Hur det slutar får vi väl se. Det brukar ju vara stört omöjligt att få rätt mot polisen i sådana här situationer, men klubben MFF har visat att en modern fotbollsförening kan vara intresserad av mer än sponsorer, tv-avtal och ekonomiskt nödvändig sportslig framgång.

%d bloggare gillar detta: