Dags att förstå webben 2.0

Webben ”2.0” är ett uttryck som jag testat på ett antal företag och organisationer, men det är än så länge få som hört det – och ännu färre som förstår det. IT Week har en enkel förklaring:

If a site has an API or even just an RSS feed, someone is thinking on the right lines, especially if it is useful for mobile devices as well as the desktop. Another characteristic is simplicity. Web 2.0 sites do everything to accommodate the user. Finally, web 2.0 is about conversation, which is not just a feedback form, but new ways of interacting with users.
(Mina markeringar)

Särskilt den första markeringen är det dags att ta tag i på landets webbavdelningar. RSS – möjligheten att prenumerera på uppdaterat material – är inte science fiction. Det funkar. Många vill ha det.

Antar de utmaningen?

Listan kan göras längre men poängen är nog uppenbar. Här finns en möjlighet att erbjuda intressanta tjänster, att ta ett steg mot webben 2.0, men möjligheten negligeras. Det är faktiskt tråkigt att se. Inte minst eftersom vi talar om webbplatser som Platsbanken vilken tidigare har förtjänat sitt rykte som en bra och innovativ service.

Uppdatering 5/8: Ett ljus skymtar i tunneln… Angående den sista punkten ovan hörde Assistentpoolen av sig och berättade att de faktiskt publicerar kandidater i RSS-format. Kul.

%d bloggare gillar detta: