Bjud för att kunna sälja

Cory Doctorow (vem?) hör till en av dem, tycker jag, som bäst förstår hur internet påverkar affärsmodeller och relationer. Hittade detta citat från honom i USA Today:

”For almost every writer, the number of sales they lose because people never hear of their book is far larger than the sales they’d lose because people can get it for free online,” Doctorow says. ”The biggest threat we face isn’t piracy, it’s obscurity.”

Det handlar om böcker. Men visst ser vi att principen börja gälla för mycket annat också (musik, film).

Jag är övertygad om att alla tjänster som bygger på kunskap utvecklas i denna riktning. Den reklambyrå, arkitekt, idrottsfysiolog eller fuktingenjör som inte gör sig hörd genom att bjuda på kunskap, den kommer inte heller att kunna ta betalt för kunskap. En paradoxal självklarhet, på nåt sätt.

%d bloggare gillar detta: