Sveriges tyngsta blogg drar ner på takten

Det tar tid att blogga. Den mest länkade svenska bloggen, 456 Berea Street, tar för mycket tid för bloggaren Roger Johansson. Han kommer därför att dra ner på de timmar han lägger på bloggen, även om han fortsätter att skriva.

Han måste göra saker som ger pengar, skriver han. Han vill ha ett hus…

Det är synd förstås. Men begripligt. Mitt i den blogghysteri som fortfarande råder tappar många bort kvalitetaspekten. En blogg som blir läst, uppskattad och inflytelserik är resultatet av ett gediget arbete. Timmar och åter timmar. Det gäller såväl företagsbloggar som den typ av yrkesmässiga men privata bloggar som Roger har.

Jag har faktiskt sett en och annan liknande slutsats under sommaren från andra bloggare. En ny trend? Kanske kvällspressen snart blir cool genom att sluta blogga?

%d bloggare gillar detta: