Din granne plåtar för DN?

Ännu ett tidens tecken på hur konsumentgenererat medieinnehåll får fotfäste och är på väg att förändra medier som vi känner dem. E-Media Tidbits berättar om Scoopts första månad. Scoopt är en bildbyrå som uteslutande tänker förmedla amatörbilder till medier. ”Amatör” förresten, jag gillar Scoopts etikett bättre: Citizen journalist’s photographic agency.

1.200 fotojournalister/vanliga medborgare har anmält sig men bildbyrån väntar på ett bra läge för att sälja sin första bild.

Egentligen är detta inget nytt. Efter de senaste årens terrorattentat har medierna varit fulla av amatörbilder. Minns till exempel den skakiga videon från Londons tunnelbana i juli, filmad med en mobiltelefon. Men med strukturer för förmedling kommer detta rimligen att öka än mer och säkert dyka upp också under mer normala omständigheter.

%d bloggare gillar detta: