Snabbstart för medborgarjournalistik

Om jag haft tid skulle jag dra igång ett projekt för gräsrotsjournalistik i Malmö. Förutsättningarna finns här. En sömnig dagstidning, en stad med mycket spänningar men därför också många berättelser, en relativt stor potentiell läsekrets, en hög andel unga människor, en kreativ högskola.

Hoppas det kommer. Den som är intresserad kan få en snabbstart på J-Learning: your how-to site for community journalism. Fokus där är på tekniken och den ska förstås fungera. Men det räcker inte. Titta därför gärna också på I, Reporter som riktar in sig på journalistrollen. Bland Amys och Adams råd hittar du exempelvis tankar kring gränsdragningen reporter/vanlig medborgare. En gräsrotsjournalist är per definition både och – men vilka samtal kan man då citera?

%d bloggare gillar detta: