Folk vet inte vad en blogg är. Vaddådå?

Då och då (faktiskt ganska ofta) dyker debatten upp: Människor förstår inte vad en blogg är, alltså minskar värdet av att ha en. Det senaste startskottet är insikten om att Londons taxichaufförer förväxlar ”blogging” med ”dogging”… Min finstämda moralkänsla förhindrar mig att förklara det andra uttrycket men en snabb Google-sökning lär ge svaret.

En sak kan vi göra klart direkt. Det kan finnas hundratals skäl till att du inte ska ha en blogg. Men att människor inte vet vad en blogg är hör inte till ett av dem.

Anledningen har jag egentligen redan nämnt, nämligen Google. Google gillar bloggar och bloggsidor kommer högt upp bland sökträffarna. Till denna webbplats kom igår 79 procent av alla besökare från Google. Nästan 8 av 10! Siffrorna varierar förstås. Jag har sett både högre och lägre exempel. Principen är den samma – så länge de kommer från Google och andra sökmotorer kvittar det om människor vet vad en blogg är. De behöver inte förstå RSS eller Web 2.0 – de bara läser vad du skrivit. Det är väl det du vill?

%d bloggare gillar detta: