Vi undviker annonser på nätet. Eller?

”Undvikandestrategi” är det fina ordet för hur människor gör för att inte se annonser på webben. IDG.se skrev nyligen om denna gamla sanning och den tycks fortfarande stämma. När man mäter våra ögonrörelser är det tydligt att vi inte ens kikar på annnonserna.

Detta har jag diskuterat på skrivkurser i flera år nu och egentligen aldrig hittat någon som protesterat mot slutsatsen. Men samtidigt ökar annonseringen på webben kraftigt. Nog är detta två bilder som inte stämmer varandra?

Artikeln närmar sig frågan men reklambranschen – i form av en mediebyrå – verkar okunnig och har inte ens hört talas om forskningen… Synd, för här finns både anledning och tillfälle att kvalificera kunskapen om hur vi använder nätet.

[Via Networkers]

%d bloggare gillar detta: