Sociala medier den saknade pusselbiten

Vem – eller vad – som helst kan inte övertyga andra människor. Det krävs menar Elizabeth Albrycht tre dimensioner för att förutsättningarna ska vara de rätta: Kompetens, trovärdighet och goodwill.

Den sista punkten är den mest intressanta. ”Goodwill” definieras i detta sammanhang som förståelse, empati samt förmågan att lyssna och reagera. Elizabeth drar slutsatsen att ”goodwill” kan inte finnas i de gamla kanalerna.

En annons, en broschyr eller en webbplats som de flesta sett ut hittills kan helt enkelt inte vara empatisk eller lyssnande. De kan ge intryck av kompetens och trovärdighet, utan tvekan. Men de förmedlar inte ”goodwill”.

Ett socialt nätverk, en wiki eller blogg kan däremot göra det. Möjligen är det därför dessa sociala medier fått ett snabbt genombrott. De är inte bara en kul grej. De är avgörande verktyg för att påverka människor som är viktiga för oss.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: