Lästips från vägen: Economist har förstått

Katedralen i StrasbourgNågra mer genomtänkta texter lär det inte bli denna vecka. Är på kunduppdrag i bland annat Strasbourg (den berömda katedralen är blickfång utanför fönstrena i mötesrummet). Men några lästips kommer här.

Först och främst tog jag mig äntligen tid att läsa igenom Economists artikelserie om nya medier. Närmare obligatorisk läsning om den sociala webben kommer vi inte.

Gutenberg, bloggar, Wikipedia, paret Trott. Wikis och avatarer. Mediemoguler som förstår och mediemagnater som aldrig kommer att fatta. Artikelserien innehåller allt för att förstå vad som formar den mediala framtiden, och den är skriven för en bred publik.

Är du informations- eller marknadschef och inte läser serien borde du inte få vara informations- eller marknadschef…

På ett mer praktiskt plan noterar jag att Webbyrån Makeover i Hudiksvall startat en blogg. Ja, vadå, kanske du säger? Och det är ju ingen kioskvältare med en ny företagsblogg nu för tiden. Men deras start är intressant – en guide om webbutveckling. Det tar ett tag att få igång samtal (läs Economists artikel så blir ”samtal” begripligt) men det man alltid kan göra är att bjuda på kunskap. Om inget annat kommer det att indexeras och så småningom bli hittat via sökmotorerna.

Samtal är också vad Trine-Maria satsar på som uppvärmning till reboot8 i Köpenhamn. Hon är med och arrangerar konferensen Samtalerne 1.0. Programmet har jag inte tittat på i detalj men en av deltagarna lovar gott: Euan Semple. Från sin tid på BBC har han erfarenheter som jag kan lova är mycket intressanta att lyssna på.

Själv väljer jag reboot men om du inte ska dit kanske Samtalerna 1.0 kan vara något.

Sa jag förresten att du inte får missa Economists artikelserie? 😉

1 kommentar

  1. Tak Frederik for den pæne omtale af vores konference Samtalerne – jeg håber også at nogle svnskere tager turen over sundet. Forskellen til reboot er at vi gør det kortere og at vi tillader os at have eksempler med på dansk fra de danske pionerer.

    Og så er jeg helt enig – Economists medie-analyse er virkelig god at læse. Og vær også opmærksom på, at deres analyse kan købes både som PDF og på papir, hvis man ikke fik købt lige det nummer af bladet!

Kommentarer är stängda.

%d