Nu blir mobilbloggar utforskade

Drygt två miljoner kronor satsas på ett forskningsprojekt om mobilbloggar och e-bio, som två sidor av den digitala bildtekniken. Karin Wagner på Chalmers är den som ska djupdyka i mobilbloggarnas värld skriver Göteborgs-Posten. Bland annat kommer mobilblogg.nu att ingå i underlaget för forskningen. Karin säger till tidningen att

Det här är ett nytt sätt att förhålla sig till foto, helt olikt när vi fotograferar för att få minnesbilder i ett album. Bildens kvalitet är oviktig, den behöver inte vara vacker, den ska bara visa att jag var där. Det är motsatsen till bildmanipulation. På mobloggbilderna ändras inget, de skickas precis som de är.
Det påminner lite om dogmafilmer och om lomografi, där folk uppmanas att skjuta från höften med enkla kameror…

%d bloggare gillar detta: