Militär studie av bloggar

Det amerikanska flygvapnet finansierar med 450.000 dollar en treårig studie av bloggar kallad ”Automated Ontologically-Based Link Analysis of International Web Logs for the Timely Discovery of Relevant and Credible Information.”

Reflektionerna kring detta tycks kretsa kring en slags naivitet i upplägget, som jag kan hålla med om. Fast själv reagerar jag mest för tidsperspektivet. För tre år sedan var bloggar, också i USA, en högst marginell företeelse. Om tre år är de … ?

Utvecklingen går så snabbt att den empiri anatyikerna har tillgång till i dag är irrelevant om bara ett år. De metoder för att hitta trovärdig information som finns i dag kommer att vara mycket bättre om ett år.

Men vi ska väl inte klaga. Hela internet är ju trots allt ”fött” av den amerikanska militären så kanske det kommer något intressant ur detta också. I den ständigt pågående pseudo-diskussionen om bloggars eventuella betydelse är det hur som helst ett intressant tecken. För inte kan väl personliga nätdagböcker som ingen vill läsa vara värt 450.000 dollar att studera?

%d bloggare gillar detta: