Pris till skola för podcast

Broängsskolan i Botkyrka har prisats för sitt arbete med podcasten Super G, berättar Podernize.

Projektet arbetar för att prova ny teknik för att stimulera och förnya undervisningen av de nordiska språken. […] I Super G, som är specialundervisningen här på Broängen, kommer många elever med läs och skrivsvårigheter eller annat som kan göra att skolan känns jobbig. Att jobba med radio, få skriva manus, intervjufrågor och göra reportage är otroligt kul och ger också mycket i form av självförtroende. Som förälder kan man på ett helt nytt sätt följa arbetet i skolan.

Lysande idé. Kvaliteten på resultatet har jag ingen aning om, men det bådar ju gott att projektet uppmärksammats och fått erkännande. Det är också ytterligare ett tecken på att webbens många nya uttryckssätt är allt annat än godis för tekniknördar. Den som hävdar det – och sådana finns – hävdar nog bara att fantasi och kreativitet är en bristvara. Hos dem.

%d bloggare gillar detta: