Din guide till Second Life

Hålla presskonferens för avatarer? Dags att tänka tanken…

Mötesplatsen, spelet, den virtuella världen Second Life hör till ett av de uttryck för den nya webben som är svårast att spontant och omedelbart förstå. Men som jag skrivit tidigare finns det något i denna värld som intresserar såväl privatpersoner som företag.

I förra veckan höll Sun, ett Fortune 500-företag, presskonferens i Second Life. Ett 60-tal journalister och analytiker dök upp som avatarer, virtuella representationer av dem själva (eller vem de vill vara).

Låter det galet? Visst, det är en lång väg från att knacka ur sig ett pressmeddelande till lokalpressen. Men om du är nyfiken på vad som egentligen händer där inne bjuder Wired på en gedigen genomgång av Second Life. Få grundläggande fakta, läs om nöjen, platser att besöka och saker att shoppa.

Wired har för övrigt öppnat kontor själva i Second Life.

Whether you’re man or machine, furry or vampire, we want you to make yourself at home. Welcome! Our garish neon-pink sliding door is open to all denizens of Second Life.

5 kommentarer

 1. Allt handlar inte om stora pengar in Second Life. Eller stora företag som vill leva på lite PR… allt bygger på att ”den lille mannen” är där och skapar… sitt Second Life..

  …de allra flesta är där för att ha skoj träffa andra från hela världen, knyta kontakter och att bygga ngt helt själv.

  Just nu handlar alla bloggar och tidningar om hur mycket pengar alla kan göra suck… ta dig in i SL och möt den vanligt medborgaren och se vad han gör… den kreativiten saknas ofta IRL eller i texter om SL..

  ..och upptäck då att detta kan inte kallas ”ett spel”.. Välkommen till Second Life.. du med..

 2. Hej Tina,
  jag är inne i SL så jag vet vad du menar. Och det stämmer att allt inte handlar om stora pengar där. Men mitt intresse är hur företag och organisationer kan ta del av den sociala webben och därför fokuserar jag på det.

  Hade det inte varit så att ”…de allra flesta är där för att ha skoj träffa andra från hela världen…” så skulle SL helt enkelt inte varit intressant. Precis den bild du målar upp är förutsättningen för företagens intresse.

  Sen när det gäller ordet ”spel” vet jag att de som kan SL slår bakut. Jag håller faktiskt med om att det är en rätt platt beskrivning – men jag vet också att för den som ser SL för första gången är ”spel” den liknelse som de tänker på. Varken du eller jag behöver hålla med, men vid en ytlig betraktelse är spelmetaforen ganska träffande.

 3. Jag har försökt registrera mig på second life men det står att deras ”startmail” oftast inte skickas till hotmail och yahoo användare. Vad ska man då registrera för mailadress? Nån som vet? skulle vara tacksam för svar.

  1. Att registrera genom att använda hotmail fungerar alldeles ypperligt, aktiverings länken kan dock hamna I skräp foldern

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: