Inledande skepsis till Microsofts webbverktyg

En liten notis om Microsofts SharePoint 2007 fångade mitt intresse och borde få många fler att reflektera. Nya SharePoint säljs nämligen som ett fullskaligt publiceringsverktyg, CMS. Och jag vet att många svenska organisationer, bland annat kunder till mig, funderar på det som ett alternativ.

Men en inledande granskning av de första brittiska webbplatserna som bygger på SharePoint 2007 är delvis nedslående. Det handlar exempelvis om rörig kod som inte validerar (även om det, som författaren också påpekar, delvis är en fråga om kvalitet i implementationen).

När jag nu ändå gör ett av mina sällsynta felskär in på den webbtekniska arenan kan jag tipsa om en artikel i ComputerSweden. Den berättar om Incentive som är ett verktyg för att skapa en blogg- och wiki-liknande lösning på intranätet. Jag har fått chansen att testa verktyget och det är utan tvekan väldigt kompetent.

2 kommentarer

  1. Hej. Jag har en nyfiken fråga/kommentar. Vilka brittiska webbplatser har granskats? Har du haft anledning omvärdera ditt första intryck av MOSS 2007?
    Vänlig hälsning
    Ann

  2. Hej Ann! Jag känner inte till mer än vad som framgår av notisen ang de brittiska företagen. Någon egen, välgrundad uppfattning om verktyget har jag inte. Jobbar väldigt sällan med webbteknik utan lyssnar mest intresserat till vad andra har att säga.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: