Mjukvarujättarna rör på sig

Både IBM och Microsoft är på gång med verktyg för den sociala webben. Särskilt IBM tycks ha ett mycket tydligt fokus på interna användningsområden. Intranätet 2.0, ungefär. Bill Ives förklarar mer:

The IBM move integrates five applications: “profiles, where employees post information about their expertise and interests; communities, which are formed and managed by people with common interests; activities, which are used to manage group projects; bookmarks, where people share documents and Web sites with others; and blogs, where people post ongoing commentaries.”

Alla de verktyg det varit så mycket diskussion om det senaste året alltså. Hur betydelsefullt det är att just dessa båda jättar skapar lösningar kan man fundera på. Jag tror inte att man ska underskatta deras position hos dem som fattar de avgörande besluten i verkligt stora organisationer.

%d bloggare gillar detta: