Användarskapad guide till Köpenhamn

Mina vänner på Connecta lanserade i fredags stadsguiden KBH360. Det är en webbplats som uteslutande bygger på köpenhamnarnas egna bidrag (men kanske vi på andra sidan sundet också får hjälpa till?).

Den som börjat vänja sig vid konceptet med användargenererat innehåll känner igen sig. En sammanslagning av allt från taggar till Google Maps. KBH360 är vid en snabb anblick inte olik Citykollen i Stockholm. Båda drivs av medieföretag, i KBH360s fall Alt om København som i sin tur är en del av Berlingske.

Men möjligen finns det skillnader. De människor som tillför något är mer synliga på KBH360 än Citykollen, exempelvis. KBH360 tycks också vilja vara en mer komplett och grundläggande guide än Citykollen som ju bygger på aktuella evenemang.

Oavsett vilket fick vi — förutom en potentiellt bra hjälp inför nästa besök i Köpenhamn — ytterligare ett tecken på massmediernas lite nymornade men kraftigt ökande intresse för, ja… dig och mig helt enkelt.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: