Intranät hanterar personalens missnöje

Nokias anställda gillar inte att deras bonus har tagits bort, trots att företaget tjänar stora pengar och trots att cheferna har kvar sina bonusar. Förståeligt, antar jag, och för en kommunikatör är det spännande att intranätet har blivit den plats där missnöjet uttrycks och bemöts.

Helsingin Sanomat beskriver situationen:

Nokia workers have expressed their disappointment in regard to what they feel is an unjust situation on the company’s intranet chat groups, where the company directors have also answered some of the questions.
Nokia President and CEO Olli-Pekka Kallasvuo explained the bonus criteria in a Friday video speech, which has since been available on the Nokia intranet.

Vad som sagts vet jag inte. Men naturligtvis är det precis så här ett intranät ska användas. Potentialen för ett intranät är ju så mycket större än det dokument- och nyhetsarkiv det allt för ofta reduceras till.

%d bloggare gillar detta: