Optimera en sajt för mobilt internet

Det börjar bli dags för många webbansvariga att överväga en mobil version av sin sajt. Den stora frågan är förstås vilken information en läsare vill ha just i den mobila situationen.
Men om du är intresserad av ett utvecklingsperspektiv har Search Engine Guide två artiklar som — såvitt en kommunikatör som jag kan bedöma — tar upp viktiga saker att tänka på. Del 2 har mest med innehåll och struktur att göra.

1 kommentar

  1. Utvecklingen går fort, mobilerna börjar klara vanliga webbsidor. Vi har fått möjlighet att testa 2 två nya ,Nokia n800 och Apples nya Iphone. De använder webbläsrare och faktiskt ,de flesta sidorna är helt okej att läsa, tom Aftonbladet. Apples har även zoom på pekskärmen, Nokian har en behaglig rätt stor skärm. Dom använder vanliga nätet, inget abonnemang alltså för internet på telefonen! Kul att det händer grejor.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: