Lysande PR när Ryanair tar strejkchansen

Jag kan inte låta bli att gilla detta. SAS personal ska strejka, Electrolux chef Stråberg är oroad, skriver ett ”Broder”-brev till SAS chef och antyder att de kan komma att se sig om efter nytt flygbolag. Självklart ett tomt hot eftersom inget annat flygbolag kan hantera resor till, från och inom Sverige som SAS. Men Ryanair griper tillfället och skriver till Stråberg:

”Broder, Jag har förstått att du är oroad över SAS strejkhot och ser dig om efter ett nytt flygbolag så jag vill bara passa på att berätta lite om Ryanair.”

Lysande PR, som sagt, eftersom brevet förstås också gick till media.

Två reflektioner:

  1. Jag har bara en gång fått ett brev som inleddes med ”Broder”. Det kom från högste chefen på stället där jag jobbade. Har fortfarande inte förstått vad det indikerar. Är man tvångsansluten till Rotary-klubben efter det?
  2. Hur lysande PR Ryanair än gör kommer jag aldrig mer att flyga med dem. Sämre service, snålare attityd och surare personal kan helt enkelt inte finnas. Jag är ledsen — jag gillar rent ideologiskt uppstickare — men Ryanair är inte värt pengarna. Inte ens om biljettpriset är 1 krona.

4 kommentarer

  1. för en krona så kan jag acceptera lite sämre service 😉 Jag flyger mycket med sas och de bjussar inte på någon service upplevelse värd att minnas direkt..

  2. Du har en poäng, Andreas. SAS är inte heller servicegudarnas gåva till mänskligheten. Men jag känner mig i varje fall inte i vägen, som en direkt olägenhet, vilket Ryanair ofelbart får mig att känna.

Kommentarer är stängda.

%d