Personsök viktigt och fortsätter växa

Ingen intresserar en människa som andra människor. Det stämmer på intranät och det stämmer på webben.

Alla intranät jag har undersökt för att hitta de viktigaste uppgifterna som medarbetarna vill utföra har en gemensam topp-prioritet. Vi vill hitta varandra. Telefonboken (eller vad det nu kallas) är intranätets förmodligen viktigaste funktion. Knappast någon revolutionerande insikt. Men det är tankeväckande att samma grundläggande princip tycks gälla på webben.

WebProNews noterar hur sökningar efter personer alltid ligger högt på Googles topplistor. Vi söker helt enkelt otroligt mycket efter namn.

Vad detta betyder kan man förstås fundera på. Person- och kändiskult finns säkert med i botten. Men frågan är om det antyder en strategi för vanliga företag och organisationer? Är det lika viktigt att sökoptimera webbplatsen för ledande befattningshavare och andra nyckelpersoner som för produkter eller tjänster?

Jag har inte svaret. Men nog är det befogat att ställa frågan.

%d bloggare gillar detta: