Privata mötesplatser låter företag lyssna

”Community” är ett begrepp som de flesta av oss förknippar med stora och mer eller mindre nöjesinriktade sajter. Men Bill Ives skriver om hur mindre och stängda mötesplatser blivit ett sätt för flera företag att på allvar lyssna till ett urval av deras viktigaste kunder.

Ett exempel är HP som genom ett ”PhotoSpace Community” skaffat sig tillgång till en rådgivarpanel med intresserade konsumenter:

Using the online community makes it possible to generate user information and continuously test the HP customer experience. It also built customer interest and loyalty because of the sense of participation in sharing ideas but also in influencing product decisions.

Ett annat företag, CDW, ger samma bild.

”Through our online communities, CDW receives continuous customer feedback from IT decision makers that allows us to include the voice of the customer in our day-to-day business decisions. We are able to act quickly on what customers are telling us and this allows us to develop stronger relationships.”

Communispace: Using Extranet 2.0 to Collect the Wisdom of Customer Crowds

%d bloggare gillar detta: