Sociala medier: Fler modererar än skapar

En viktig insikt. Om du släpper in läsarna på din webbplats kommer de inte att ösa ur sig innehåll. De som bidrar gör det i första hand genom att ändra och förbättra, snarare än att skapa.

A Moderated Approach to User-Generated Content

With wikis and blogs becoming increasingly more acceptable among mainstream users, the focus seems to be shifting from content generation to content moderation – as in how much content are users adding or taking away compared to the amount of content being edited and spell-checked by users.

Adding it all up, user-generated content isn’t the menacing monster that legal feared it to be, after all. In fact, with more people moderating than generating, it seems that user-generated content is apt to be more self-censoring than most editorials.

Förmodligen är detta både logiskt och uppenbart. Men ändå värt att notera. Revolutionen sker inte över en natt, och huruvida det är bra eller dåligt kan bara du bedöma. Det borde dock ta bort en del av den oro och osäkerhet många känner inför vad läsarna skulle kunna hitta på.

%d