Spammarna klipptes av

Vill utbrista i ett stort ”Ha – där fick ni”. I veckan upptäckte jag att mängden skräpmejl jag får drastiskt minskade. Washington Post ger förklaringen: En (1!) värd för spammare togs offline och det minskade skräpmejlen i världen med 66 procent.

Jag har ett mycket bra skräpfilter för mejlen. Med lite uppfostran släpper det igenom all riktig mejl och inget annat. Var fjärde timme får jag ett meddelande med en översikt av det som stoppats.

Till i veckan brukade det vara 70-100 mejl var fjärde timme som bara var skräp. Men så hände något. Nu är det nere i 15-20 skräpmejl per meddelande.

Nu står det alltså klart vad som hände. Ett företag, McColo, kopplades bort från nätet:

Immediately after McColo was unplugged, security companies charted a precipitous drop in spam volumes worldwide. E-mail security firm IronPort said spam levels fell by roughly 66 percent as of Tuesday evening.

Jag är övertygad om att så länge det finns folk som faktiskt tror att de kan köpa xxxxxförlängning och läkemedel via ett obskyrt brev så kommer ”säljarna” att hitta nya servrar att skicka från. Skräpmejlen tar nya vägar. Men det är en liten seger som känns bra.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: