Svensk mikroblogg för intranät planeras

När mikrobloggandet nu slår igenom i Sverige är det bara en tidsfråga innan nyfikenheten och intresset riktas mot samma möjligheter på intranät. I en bisats upptäcker jag att det tycks vara en svensk lösning på gång.

I DagensPS berättar grundaren av Bloggy (@jonasl) om sina framtidsplaner:

..i framtiden planerar han att erbjuda företag bättre exponering genom grupper på Bloggy samt att en betalpremiumtjänst för användarna. Han planerar också att i framtiden erbjuda tjänsten till företags intranät (min markering) och har idéer på en internationell lansering.

Tjänsten finns redan (se Nu kommer mikrobloggar för företag) men jag tror inte att vi ska underskatta betydelsen av en svensk lösning för den stora majoritet organisationer som inte är internationella.

Det känns enklare, det blir inga märkliga översättningar av gränssnittet och så vidare. Kör hårt Jonas.

2 kommentarer

  1. Tack Fredrik 🙂 Fördelen som jag har sett det är att det troligtvis är billigare att använda Bloggy-plattformen och forma den efter sina behov än att anlita en konsult för att göra om Laconi.ca eller någon annan mikroblogg-plattform. Yammer exempelvis går ju inte direkt att utforma efter sina egna behov 🙁

Kommentarer är stängda.

%d