Intranätwiki: Kika på innehållet hos BT

En wiki på intranätet innehåller det de aktiva medarbetarna vill att den ska innehålla. Det är själva poängen med en wiki. Men det är ändå intressant och lärorikt att få en inblick i vad wikis inom andra organisationer har utvecklats till.

Mark Morrell på brittiska BT ger oss på den inblicken. Intranätvärlden hade varit en bättre (och framförallt enklare) värld att leva i om fler intranätansvariga hade varit så generösa med sin erfarenheter som han är.

Här beskriver han översiktligt hur den interna wikin, BTpedia, vuxit fram. BTpedia har blivit

…a critical place for people to share how to do things in BT.

Without advertising or publicity it has grown to over 2,000 articles and is linked from the BT Homepage and searched like other content areas.

Innehållet då? Ja, kolla själv detta ämnesmoln. Från andra intranätwikis känner jag snabbt igen önskan att reda ut förkortningsdjungeln (”BT Acronyms” och ”Common Acronyms”). En annan intressant detalj är att det förmodligen uppstått en slags spontansupport för vissa system (”Outlook”, ”SAP” med flera).

BTpedia
BTpedia
%d bloggare gillar detta: