Sociala verktyg standard i kommuner och landsting

77 procent av Sveriges kommuner och landsting använder sociala verktyg i sin kommunikation, enligt en undersökning från TNS-Sifo.

Det är SKL som presenterar resultaten och samtidigt konstaterar att ”Sociala medier har blivit en naturlig kanal för kommuner och landsting att kommunicera med medborgare.” Ökningen är betydande — motsvarande siffra för två år sedan var strax över 60 procent.

Sen kan man diskutera hur social kommunikationen verkligen är.

Att sända fullmäktige på nätet eller tipsa om lediga tjänster på Twitter, som vissa gör, är självklart bra. Men socialt blir det ju inte bara för att det sker på Twitter. Dock — Facebook är det vanligaste verktyget och där finns ju bara två alternativ. Antingen för organisationen en dialog eller så gör man bort sig. Så ur det perspektivet visar rimligen den ökade användningen av verktygen också på en ökad medborgarkommunikation.

%d bloggare gillar detta: