Bra/dåligt är inte vad du gillar/ogillar

Kritik är bland det svåraste finns – såväl att ge som att få. Särskilt när man arbetar med saker som inte har ett absolut rätt eller fel, till exempel texter och andra kommunikationsaktiviteter.

Vi kan alla ha nytta av bra tips på området och det får vi av Scott Berkun.

Jag gillar hans utgångspunkt: ”Idén om objektiva mått går emot allt vi vet om saker människan gjort. Att objektivt mäta hur bra eller dåligt något är skulle kräva inte bara att universum är objektivt, utan att alla människor i det är objektiva.”

Tro nu inte att han ogillar kritik och feedback. Tvärtom – han ger oss många värdefulla tips kring hur vi trots svårigheterna kan ge kritik på ett bra sätt. Ta reda på målen, bra och dåligt är inte det samma som vad du gillar eller inte gillar, fokusera på både bra och dåligt… Det är några av råden.

%d bloggare gillar detta: